Slovník pojmů
Finger food
[fingrfud] - pod anglickým výrazem „finger food“ [fingers food] se skrývají pokrmy, k jejichž konzumaci není potřeba žádných příborů a pomůcek, které se při konzumaci berou mezi prsty, a které velikostí odpovídají jednomu či dvěma soustům a podávají se samostatně nebo se ještě namáčejí do různých omáček. Připravují se zastudena nebo zatepla a konzumovat se mohou teplé či studené. Mezi finger food patří malé řízečky a jiné smažené miniporce, nugety, miniklobásky, řezy z rolád, závitky z nejrůznějších surovin, včetně např. sushi. Patří sem i sladká sousta pečiva a cukroví [baklava, mufiny, košíčky apod.]. Je možné sem zařadit i naše chuťovky – jednohubky, minichlebíčky. Na recepcích, párty apod. se finger food servírují na lžících, přírodních materiálech jako jsou mušle, ulity, ústřice, bambusové listy apod. Lze je podávat ve skleničkách, hrníčkách, na špízkách, v houstičkách atd. Kombinací je nepřeberné množství a vše záleží jen na fantazii.
Výchozí řazení zobrazuje zboží abecedně dle názvu s upřednostněním několika námi vybraných produktů.
Pokud má ale kategorie další členění na podkategorie, tak se zobrazují střídavě produkty z každé podkategorie.
Pokud má ale kategorie další členění na podkategorie, tak se zobrazují střídavě produkty z každé podkategorie.