Slovník pojmů
- TODDIES
- horké nápoje na bázi alkoholu, cukru nebo medu, citronové šťávy a horké vodyZobrazit detail
- Trancheur
- [tranšér] - odborník na porcování [krájení] masa u stolu hostaZobrazit detail
- Tubus
- izolační obal na servis láhvového vína, tzv.chladičZobrazit detail
- Tumbler
- [tambler] - úzká vysoká sklenice na dlouhé nápoje bez nožky s velmi silným dnem; odborně se nazývají highball glass; jejich obsah je většinou 25-30cl; používají se pro servis tzv. long drinků [dlouhých nápojů], například "highbally", saury ...Zobrazit detail
- VARIOUS DRINKS
- nápoje poskytující prostor pro vynalézavost, tvořivost a fantazii. Jsou to nápoje podléhající módě. Nejsou pro ně žádná pravidla.Zobrazit detail
- Vermut
- aromatizované a kořeněné víno fortifikované min. 18% alkoholem [aperitiv, ingredience do míchaných nápojů]Zobrazit detail
- Viněta
- nálepka, etika s údaji na láhvi s vínemZobrazit detail
- Welcome drink
- [velkam drink] - nápoj na uvítanou, podává se při příchodu na recepci či raut, nejčastěji šampaňské ve sklenici [max.2 dcl]Zobrazit detail
- Wellness food
- znamená zdravý přístup ke stravování a je ovlivněn duševním i fyzickým zdravím. Jde o kombinaci vyváženého množství základních živin a správného životního stylu, který by měl být založen na zdravé výživě a omezené konzumaci alkoholu a také ...Zobrazit detail